Delfines nyomozás

Fishandow felügyelő ezúttal egy bankrabló nyomába eredt. Beépített kémei jelentése szerint a bűnöző a Riviéra egyik delfináriumában bujkált, ahol delfingondozónak adta ki magát.

Mr. Fishandow a helyszínre érkezve három lehetséges gyanúsított közül próbálta kideríteni, melyikük lehet a keresett rabló.

Az első Jack Miles 25 éves, sportos, jóképű fiatalember volt. Állítása szerint öt éve dolgozott delfingondozóként, imádta a tengert, a napfényt és persze a parton napozó csinos lányokat. A delfináriumban élő palackorrú delfinek etetése volt a dolga.

- Reggelenként kiviszem nekik a szardellákat, esténként pedig makrélát kapnak. Szeretik még a tintahalat és a garnélát is. Egy delfin átlagosan 6-7 kg tengeri állatot fogyaszt el naponta.

Fishandow másik gyanúsítottja Bob Kelvin volt, akinek mély sebhely húzódott az arca bal felén.

- Tavaly az egyik delfinnek ikrei születtek. Amikor segíteni akartunk az etetésüknél, az anyjuk nekem támadt. Akkor szereztem ezt a csúnya sebhelyet. Amúgy szeretem őket, nagyon okos állatok.

A harmadik gyanúsított a középkorú Nick Small volt, aki úgy nyilatkozott, hogy Európa összes delfináriumát úgy ismeri, mint a tenyerét.

- Gyerekkorom óta rajongok ezekért a csodálatos lényekért. Egyik kedvencem Lucy, akit már 10 éve ismerek, még bébidelfinként került ide hozzánk.

Fishandow felügyelő aznap délután már telefonált is a központba, hogy letartóztatási parancsot kérjen az egyik gondozó ellen, aki véleménye szerint nem igazi delfingondozó, sokkal inkább a bankrabló volt.

Honnan tudhatta?

Egy picit gondolkozz, tornáztasd az agyad, mielőtt megnézed a megfejtést...

 

Megfejtés:

Bob Kelvin az, aki nem tud eleget a delfinekről. A delfineknek ugyanis egyszerre csak 1 utódjuk születik.

Címkék: Minikrimi